محل تبلیغات شما

فهرستی از چهار مقصد جذاب برای پاییزگردی در آذربایجان پیشنهاد می‌شود که شاید کمتر برای سفر در این فصل انتخاب شود.

گروه اجتماعی آناج؛ جنگل و کویر اغلب انتخابی مسلم برای پاییزگردی هستند، درحالی‌که گاه یک شهر کوچک در شیار کوهستان، پوشیده از باغ‌های کاج و سپیدار گزینه جذاب‌تری برای سفرهای پاییزی است. شهرهایی که سوز سرمای پاییز، باعث چشم‌پوشی از سفر به آنجا شده است.

در این گزارش، فهرستی از چهار مقصد جذاب برای پاییزگردی در همین آذربایجان خودمان پیشنهاد می‌شود که شاید کمتر برای سفر در این فصل انتخاب شود.

زنوز؛ شهر سیب و عسل

رودخانه زنوز هنوز یخ نزده و جاری است؛ رودی که از ارتفاعات و دامنه‌های کوه سلطان سنجر سرچشمه گرفته منبع عمده‌ی تامین آب شهر، باغ‌ها و مزارع زنوز به شمار می‌رود. فصل چیدن سیب تمام شده اما خانه‌ها انبار سیب زنوز است؛ سیب زنوز بدون تردید معروف‌ترین محصول تولیدیِ شهر زنوز است؛ آنچه که زنوز را از سال‌های قدیم شهره عام و خاص کرده، سیب درخشان مخصوص زنوز است. عسل زنوز هم که با توجه به برخورداری از کوه‌های زیاد در اطراف و تنوع گیاهی از عسل‌های مرغوب منطقه به شمار می‌رود. انواع آش‌ها را هم می‌شود در زنوز خورد.

دره داران داش: ۲۴ کیلومتر باید از زنوز فاصله بگیریم تا برسیم به این دره؛ شهرت آن بخاطر وجود دالان‌های آبرو زیبایی است که در مسیر رودخانه در اثر فرسایش آبی بوجود آمده اند. این دره در دامنه‌های جنوب شرقی ارتفاعات کیامکی قرار گرفته که یکی از مناطق تحت حفاظت محیط زیست است.

روستای داران داش و هوروز دارای طبیعتی زیبا و آب و هوای مطبوعی است که موقعیت عالی جغرافیایی این روستا باعث آن شده است. دره، در دامنه کوه زیدر قرار دارد و چشم اندازهای آن در تمامی فصول سال زیبایی خاصی دارند.

برای عبور از این دره نیازمند تجهیزات فرود و مهارتهای صخره نوردی است. همچنین برای دستیابی به دره از راهنمای محلی استفاده کنید. پس از عبور از روستای دارانداش وارد دره رودخانه شده که حدودا دو ساعت به طول می انجامد و پس از آن در مسیر خلاف حرکت آب پس از ۲۰دقیقه به دالان‌های سنگی می‌رسید که عبور از این مسیر با کمک نردبان و طناب البته در دو یا سه منطقه ،حدودا یک ساعت و نیم زمان نیاز دارد. بعد از عبور از این منطقه به قسمت‌های بالا دست رودخانه رسیده و از آنجا به جاده خواهید رسید.

دریاچه قوچ گلی

دریاچه قوچ گلی داغی در نزدیکی روستای ثمرخزان در 30 کیلومتری تبریز، در مسیر جاده میانه واقع شده است. از ثمرخزان جاده‌ای در جهت جنوب تا دریاچه قوچ گلی کشیده شده است که می‌توان آن را با ماشین طی کرد و کسانی که مایل به استفاده بیشتر از اوقات فراغت خود هستند، می‌توانند مسیر ثمرخزان تا دریاچه را پیاده طی کنند که در حدود 3 ساعت راهپیمائی خواهد داشت.

بدین ترتیب که مسیر جاده را در حدود 45 دقیقه ادامه می‌دهیم و پس از کم کردن حدود 100 متر ارتفاع، به منطقه چمن‌زاری که رودخانه‌ای به نام حدیر چائی در آن جاری است می‌رسیم.

در انتهای چمنزار و دره سمت چپ (دره‌ای که آب آن کم است) چشمه آب سردی وجود دارد که می توان قمقمه‌ها را از آنجا پر نمود. مسیر از توی دره مرتباً به سمت جنوب ادامه پیدا می‌کند تا این که بعد از 2 ساعت به دریاچه قوچ گلی می‌رسیم که گویا محل آبشخور حیواناتی از قبیل قوچ و بز وحشی و کل بوده است که علت نامگذاری قله را می‌رساند.

این دریاچه در قسمت شمال قله قرار گرفته است. محیط آن 570 متر، مساحت آن در حدود 24354 متر، طول و عرض آن 0 متر و عمق آن در عمیق ترین نقطه به 2 متر می رسد.

آب آن شیرین و زلال است و از یخچال‌ها و برف‌چال‌ قسمت‌های شمالی قله تغذیه می‌شود که در صورت نیاز بهترین مکان برای کمپ خواهد بود. اخیراً توسط هیئت کوهنوردی استان پناهگاهی در کنار دریاچه احداث گردیده است.

قله قوچ گلی‌داغ (کمال) به ارتفاع 3750 متر از سطح دریا بلندترین نقطه در سلسله جبال سهند می‌باشد و در بین کوهنوردان به کمال داغی شهرت دارد. این قله در شمال روستای چیچکلو، جنوب‌شرقی روستای مشهور لیقوان و درجنوب روستای ثمر خزان قرار گرفته است.

در جبهه شمالی سهند کوه‌های بویوک داغ، لیقوان داغ، برکت داغی، دمیرچی داغ، زری داغ، الوان داغ، موتال داغ و قوچ گلی داغ واقع شده‌اند که مشرف به جلگه تبریز و بستان آباد می‌باشند.

قوم تپه، کویری کنار تبریز

شاید باورکردنی نباشد، اما در نزدیکی تبریز، کویر وجود دارد. قوم تپه نام تپه منطقه کویری است در نزدیکی تبریز که با بافت جغرافیایی منطقه تفاوت چشمگیری دارد. گستره کویر جهتی شمال غربی جنوب شرقی دارد و در میان، دارای نمکزار کوچکی است.

تپه‌های ماسه‌ای منفرد کوچکی در این منطقه به چشم میخورد که  مورد توجه گردشگران قرار گرفته است. این منطقه بطور طبیعی و به علت وزش بادهای منطقه و تجمیع خاک‌ها و گرد و غبار منطقه بصورت تپه‌های شنی در آمده است.

این تپه‌ها از منظر گردشگری، آموزشی و آشنایی مردم با محیط‌های صحرایی و کویری دارای اهمیت هستند، چراکه با ایجاد امکانات و زیرساخت‌های لازم در محدوده تپه‌های ماسه‌ای قوم تپه می‌توان از آن به عنوان محلی برای گذران اوقات فراغت مردم بهره برده و به نوعی بحث ژئوتوریسم را در این منطقه رواج داد و یا با اعزام تورهای دانش‌آموزی به این منطقه، اطلاعات مفیدی در رابطه با کویر و چگونگی پیدایش تپه‌های ماسه‌ای در اختیارشان قرار داد.

وزش بادهای تند در جهت جنوب غرب به شمال شرق و بالعکس سبب ایجاد حالت سورتینگ (غربالگری) در ذرات می‌شود. به گونه‌ای که ثابت شدن انرژی باد در منطقه قوم‌­تپه سبب می‌شود ذرات ریز جابجا شده و ذرات درشت‌تر در محل جمع شده و تپه‌های ماسه‌ای پدید آورند. دلیل حرکت تپه‌های مذکور در بعضی روزها و ساعات خاص به سمت صوفیان و یا بالعکس نیز در همین امر نهته است. تپه‌های ماسه‌ای قوم­تپه در طول هزاران سال بوجود آمده‌اند و از سوی دیگر وسعت چندانی ندارند.

آبشار اسکندر/ آبشاری در مسیر تبریز به اهر

آبشار اسکندر تبریز در مسیر جاده تبریز اهر و در دامنه‌های شمالی کوه سهند و در نزدیکی روستای طویقون واقع شده است. مسیر دسترسی به آن از طریق جاده تبریز به اهر، جاده فرعی روستای طویقون امکان‌پذیر و ارتفاع آبشار در حدود سی متر است.

رول‌کوبی مناسبی در بالای آبشار جهت صعود کوهنوردان تهیه شده است. آبشار در فصول سرد سال یخ می‌زند و مناظر بسیار زیبایی ایجاد می‌نماید. این مکان در فصل زمستان مکان مناسبی جهت تمرینات یخنوردی است و هرساله کوهنوردان و یخنوردان زیادی برای صعود‌های زمستانی از این مکان استفاده می‌نمایند.

یک روز در کنار حیات وحش

منطقه حفاظت شده "دیزمار" در چهارچوب شهرهای جلفا، مرند، شبستر، هریس، تبریز و ورزقان قرار دارد. با مناطق حفاظت شده کیامکی و ارسباران همسایه است. البته قسمت وسیعی از غرب و شمال دیزمار، از کوه‌های سلطان سنجر تا منتهی الیه کوهستان کمتال (ساحل غربی دوزال چایی از کلو تا دوزال) در منطقه حفاظت شده کیامکی قرار دارد.

منطقه حفاظت شده دیزمار زیستگاه آزاد محسوب می‌گردد که دارای قابلیت‌های ویژه اکولو‍ژیکی از جمله وجود جنگل ارسباران و همچنین وجود گونه‌های جانوری مهم می‌باشد. نظر به موقعیت منطقه دیزمار بین دو منطقه حفاظت شده و ویژگی‌های اکولوژیکی، این منطقه نیز بعنوان زیستگاه مهم مورد توجه و حفاظت ماموران اجرایی زحمتکش و مسئولان می باشد.

منابع و اراضی این منطقه حفاظت شده بدلیل وضعیت توپوگرافیکی و اکولوژیکی که در گره ارتفاعات قفقاز، البرز و زاگرس (ارتفاعات آذربایجان) قرار داشته، بیشتر جنگلی و مرتعی بوده و مردم آن اکثراً به دامداری و بندرت به کشاورزی می‌پردازند و همچنین بدلیل شرایط فوق الذکر زیستگاه اصلی گونه‌های جنگل ارسباران می‌باشد. محدوده حفاظت شده دیزمار در شمال شهرستان ورزقان، غرب شهرستان خداآفرین و شرق شهرستان جلفا واقع گردیده است.

مصاحبه "محمدرضا زنوزی مطلق" مالک باشگاه تراکتور (6 دی 99)

سیب زنوز دارای برند جهانی است

مولایی زنوز:اساسی‌ترین مشکل و گلایه ما در شرایط کرونایی از بیمه است

منطقه ,زنوز ,مسیر ,حفاظت ,روستای ,قوچ ,این منطقه ,حفاظت شده ,شده است ,در این ,تپه‌های ماسه‌ای

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

از دنیا چه خبر